Bu durum, özellikle 10 bin TL'nin altında maaş alan yaklaşık 3,6 milyon emekliyi olumsuz etkileyebilir.

Ekonomim.com'un aktardığına göre, kök maaş düzenlemesi yapılmaması halinde düşük maaş alan emeklilerin temmuz ayı zammından yararlanamayacakları belirtiliyor. Şu anda maaşı 10 bin liranın altında olan emeklilerin, olası bir kök maaş düzenlemesi olmadığı takdirde maaşlarında artış yaşamayabilecekleri ifade ediliyor.

Kök maaş düzenlemesi, emeklilerin maaşlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor. Örneğin, bir emeklinin kök maaşı 8 bin TL ise ve enflasyon oranı %25 olarak gerçekleşirse, 10 bin TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı üzerinde herhangi bir artış yapılmazsa, bu emekli oransal bir zamdan yararlanamayacak.

Eskişehir'de Bir Şahıs Feci Şekilde Kurşunlandı Eskişehir'de Bir Şahıs Feci Şekilde Kurşunlandı

TORBA YASADA KÖK MAAŞ DÜZENLEMESİ YER ALMADI!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) belirlediği kriterlere göre, 5 madde eklenmesine rağmen kök maaş düzenlemesi torba yasa taslağında yer almıyor. Bu durum, emekliler arasında tedirginlik yaratırken, son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çıkması bekleniyor. Dolayısıyla, emeklilerin maaşlarındaki belirsizlikler devam ediyor. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verisinin ardından, emeklilerin maaşlarına yapılacak olası düzenlemeler dikkatle takip edilecek.