2025'te Emekliliği Düşünenlere Şok: Maaşlar %30 Daha Düşük Olacak 2025'te Emekliliği Düşünenlere Şok: Maaşlar %30 Daha Düşük Olacak

Bakan Murat Kurum, TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşların yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için bu indirim imkanını sunacaklarını belirtti.

TOKİ'den satın alınan ve ödemeleri devam eden konut ile iş yerleri için peşin ödemelerdeki yüzde 25 indirim, 23 Eylül ile 18 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak. Bakan Kurum, "Ayrıca, borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyenler de aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Kampanya, 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılan konutları kapsayacak. 2023 yılı Haziran sonuna kadar satılmış konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri bu tarihten itibaren başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar kampanyaya başvurabilecek.

Borcun tamamını kapatamayacak olan alıcılar, kalan borç bakiyesinin yüzde 25 veya daha fazlasını ödemek isterlerse yine yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, 23 Eylül ile 18 Ekim tarihleri arasında satış işlemlerinin gerçekleştiği bankaya başvurabilecek. Ödemeleri gereken tutarı bankadan öğrenebilecekler.

Başvuru Şartları

Başvuru tarihi itibarıyla, borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerinin yapılmış olması gerekmektedir. Ayrıca, geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu olmamalıdır. Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde, kampanyadan faydalanmak isteyenler bankaya giderken, site yönetiminden alacakları "borcu yoktur" belgesi ve ilgili belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösterir belgeyi de yanlarında bulundurmalıdır. İndirimden faydalanırken kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan destek alabilirler.