TEKNOFEST kapsamında düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması'nın ikinci günü, takımların heyecanlı mücadelesine sahne oldu. Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, suya bırakılan portatif tekneler dereceye girmek için yarıştı.

Teknofest Kapsamında Ilki Mersin'in Erdemli Ilçesinde Düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması'nın Ikinci Gününde Portatif Tekneler Suya Bırakıldı

19-22 Eylül tarihleri arasında Mersin'de Erdemli Balıkçı Barınağı’nda yapılan yarışmanın ikinci gününde, manuel sürüş ve limana yanaşma etabının startı verildi. İlk gün yapılan teknik kontroller sonucunda bir takım elenirken, finale kalan 26 takım, gün boyunca denizdeki görevlerini yerine getirmek için mücadele etti. Takımlar, sırayla denize indirilen tekneleriyle engellerden kaçınarak ve belirlenen limana yanaşarak puan toplamaya çalıştı.

İnsansız Deniz Araçları Dereceye Girmek Için Mücadele Etti

Ankara'dan yarışmaya katılan Furkan Ahmet Karabulut, “Bugün bizim için iyi geçti. Aracımız testlerde düzgün gidiyordu, bugün de bir sıkıntı yaşamadık. Hedefimiz kendimizi geliştirip daha iyisini yapabilmek” dedi. İstanbul’dan katılan Muhammet Ali Taştan ise, “Dün gerekli kontroller yapıldı. Bugün, kameradan alınan görüntülerle birlikte engellerden kaçma ve limana yanaşma görevlerini yerine getireceğiz. Hedefimiz dereceye girmek; bunun için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörlüğü görevlisi Muhammet Fatih Şahin, “Bugün, İnsansız Deniz Aracı Yarışması’nın ikinci günündeyiz. Takımlar, ilk olarak engellerden sakınma görevini tamamlayacak ve ardından hakemlerin belirttiği limana yanaşmaya çalışacak” şeklinde bilgi verdi. Hafta sonu ise otonom yarışların yapılacağı ve takımların burada puan toplayacağı belirtildi.

Twitter'da büyük sıkıntı yaşanıyor; Kullanıcılar çözüm bekliyor! Twitter'da büyük sıkıntı yaşanıyor; Kullanıcılar çözüm bekliyor!

Teknelerini Denize Indiren Takımlar Manuel Sürüşle Önce 5 Etabı Geçti, Ardından Da Limana Yanaştı

Etkinlik, Türkiye’nin insansız deniz aracı teknolojisinde geldiği noktayı gözler önüne sererken, katılımcıların yeteneklerini sergilemesi açısından büyük bir fırsat sundu.