Eskişehir'de Yüzlerce Vatandaşa Hırsızlık Bilgilendirmesi Eskişehir'de Yüzlerce Vatandaşa Hırsızlık Bilgilendirmesi

Ürünlerinin büyük bir kısmı tarlada kalan çiftçiler, koyunları otlatarak hem arazilerini temizliyor hem de hayvanlarına besin sağlıyor. Koyunlarını akşam saatlerinde maydanoz ekili arazilerde otlatan çobanlar, bu durumdan memnun olduklarını belirtiyor.

Maydanozun koyunlar tarafından sevildiğini ifade eden çobanlar, çiftçilerin yeni ürün yetiştirmeleri için koyunlarını tarım arazisinden çıkarmadığını dile getiriyor. Rüştü Peker adlı çiftçi, 30 dekarlık maydanoz tarlasında 150 koyun güttüklerini ve koyunların sebze yediğini söylüyor. Peker, "Üreticiler bizi arayıp tarlalarını temizlememizi istiyor. Biz de koyunlarımızı getirip temizliyoruz. Tarla 30 dekar. Üreticiler acele ediyor, haklılar. On gün daha olsa iyi olurdu ama onlar da yeni ürün yetiştirmek istiyorlar" diyor.

Mehmet Salih Ege ise bu yıl talep olmadığı için maydanozlarının çöpe gitmek yerine koyunlara yedirildiğini belirtiyor. Ege, "Pazarların bayram tatili nedeniyle kapalı olması ürünlerimizi olumsuz etkiledi. Şu anda hayvanlara yediriyoruz çünkü satamadık. Bir süre sonra tekrar yetiştirmeyi planlıyoruz. Çok fazla ürün var bu yıl, yeşillikler şu anda yetişiyor ama talep yok" diyor.