Sürücü kurslarında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte düzenlemeler gerçekleşecek. Özel bir sürücü kursunun direksiyon eğitmenliği yapan Taner Şide, yeni düzenlemeyle ehliyet almanın daha zor hale geleceğini belirti. Direksiyon eğitmeni, eski usulden sınava girmek isteyenlerin kurslara kayıt olmak için sayılı günlerinin kaldığını ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanan 'Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' henüz uygulanmaya geçmedi. Yeni yönetmeliğin yılbaşı itibarıyla yürürlüğe girmesinin beklendiğini vurgulayan Şide, ehliyet alım sürecinin karmaşıklaşacağını söyledi. Adayların kayıt olduktan sonra sınava girip ehliyet almasına kadar geçen sürenin 45 güne kadar uzayabildiğine dikkat çeken Şide, eski usulden sınava girmek isteyenlerin 15 Ekim’e kadar kayıt yaptırmalarını tavsiye etti.

Sınav Süresinde ve Parkur Düzenlemelerinde Değişiklikler

Taner Şide, yeni yönetmelikle birlikte sınav sürelerinin 30 dakikadan 40 dakikaya çıkarılacağını belirtti. Adayların sınavı 30 dakikada tamamlayarak aracı başlangıç noktasına park etmeleri durumunda, 10 dakikalık ek sürenin komisyon başkanı tarafından kullanılacağını ifade etti. Ayrıca, paralel park uygulamasında tek hamle girme hakkının eklendiğini, adayların çıkış ve giriş sırasında dubalara ve kaldırıma çarpmamak zorunda olduklarını vurguladı.

Kreşte Şiddet Skandalı! 21 Aylık Çocuğa Tokat Atıldı Kreşte Şiddet Skandalı! 21 Aylık Çocuğa Tokat Atıldı

Şide, parkur üzerinde 3 hamlede U dönüşü yapmanın yeni bir kural olarak getirildiğini, ani fren uygulamalarının da parkurun herhangi bir yerinde yapılacağını açıkladı. İki ayrı sınav parkurunun olacağına dikkat çeken Şide, adayların her iki parkurda da pratik yapmaları gerektiğini belirtti.

Kayıt İçin Son Tarih Yaklaşıyor

Taner Şide, eski yönetmelikle ehliyet almak isteyenlerin kayıt için acele etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Ekim ayının 15'ine kadar mutlaka kayıt yaptırılmalı. Kasım ayından sonra yapılan kayıtların sınavı ocak ayında olacağından dolayı yeni yönetmeliğe tabi olacaklar ve daha fazla zorluk yaşayacaklar" dedi. Ayrıca, kursların kontenjan sınırlı olması nedeniyle, adayların kurs bulamayabilecekleri konusunda uyardı.

Yeni yönetmelikle birlikte sınavların iki ayrı parkurda yapılacak olması nedeniyle ders saatlerinin de uzatılması gerektiğini düşündüğünü ekledi.