Suriye'nin Hama bölgesinde meydana gelen 5,2 ve 4,2 büyüklüğündeki iki deprem, Hatay, Gaziantep ve Kilis’te de hissedildi. Vatandaşlar sokağa döküldü, ancak şu ana kadar can kaybı veya büyük çapta maddi hasar bildirilmedi.

Bugün saat 13.15 ve 13.18’de, Suriye’nin Hama bölgesinde sırasıyla 5,2 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bu sarsıntılar, Hatay, Gaziantep ve Kilis illerinde de hissedildi. Depremler, özellikle Hatay’ın Yayladağı ve İskenderun ilçelerinde vatandaşların paniğe kapılmasına neden oldu ve birçok kişi sokağa çıktı.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Ameliyat Sırasında Uyandı Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Ameliyat Sırasında Uyandı

Şu ana kadar, depremlerle ilgili olarak can kaybı ya da büyük çapta maddi hasar bildirilmedi. Yetkililer, bölgede hasar tespit çalışmalarına ve vatandaşların güvenliğini sağlamaya yönelik önlemlerine devam ediyor.

AFAD’ın verdiği bilgilere göre, bu tür olaylar sonrasında yapısal güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi ve vatandaşların dikkatli olması büyük önem taşıyor. Sarsıntının ardından, yerel yetkililer ve acil durum ekipleri, bölgede kapsamlı bir inceleme yaparak, durumun ciddiyetini değerlendirmeye başladı.