Suphi Tekniker’in cenazesi, İstanbul Levent’te kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanatçının oğlu Cem Tekniker ile kardeşi Orhan Tekniker'in taziyeleri kabul ettiği törene, sanatçının dostları ve sevenleri katıldı.

TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasından Yararlananların Sayısı Belli Oldu TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasından Yararlananların Sayısı Belli Oldu

Cenazeye katılan sanatçı Ulvi Alacakaptan; “60 seneden beri Şehir Tiyatrolarını takip ederim. Bu sahnede iyi bir oyun izlendiğini kanıtlayacak oyunculardan birisidir Suphi Tekniker. Tabii ki geçmişe takılıp kalmayacaksınız ama geçmişini de unutmayacaksınız. Şimdi maalesef tiyatro, televizyonun gadrine uğramış durumda. Gittikçe seyirci kaybediyor. Burası bir kaleydi ve o kalenin muhafızlarından bir tanesi de Suphi Tekniker'di. Onun, hem sahnede hem sinemada, hep o muzip gülüşlerini hatırlıyorum. Sanki hep delikanlıydı, hep de öyle olacak sanıyorum." dedi.

Tekniker'in Türk sineması ve tiyatrosu için çok önemli bir oyuncu olduğunun altını çizen müzisyen ve oyuncu Coşkun Demir ise şunları söyledi: "Onun oyun gücünü özellikle tiyatroda çok methederlerdi. O bana, 'Coşkun, Muhsin Bey beni hep elmayla beslerdi.' derdi. Suphi Tekniker, tiyatroya aşıktı ve bir o kadar da mütevazıydı. Çok insana faydası olmuş, son derece örnek bir insandı. Mekanı cennet olsun."