Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi

Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile sigara ve puroda uygulanan nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57’den yüzde 53,5’e indirildi.
Aynı kararla paket başına alınan maktu vergi tutarı ise 5,7424 liradan 7,8 liraya yükseltildi.
Bu vergi düzenlemesiyle sigaranın vergileme yapısında önemli değişiklikler yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek karar kapsamında, sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmak amacıyla nispi vergi indirimi ve maktu vergi artışı uygulandı.
Yeni düzenlemeyle, sigara firmalarının 1 birimlik maliyet artışını karşılamak için sigara fiyatlarını 5,17 lira yerine 4,38 lira artırmaları yeterli olacak. 
Yapılan değişiklik ile bütçede gelir kaybına yol açmadan, sigaranın çarpan katsayısının düşmesi bekleniyor. Bu şekilde enflasyonla mücadele çerçevesinde maliyet artışlarının sigara fiyatlarına daha az yansıması amaçlanıyor.
Ekonomist Murat Batı, sosyal medya hesabında yaptığı değerlendirmede, 
"Oransal ÖTV’nin yüzde 57’den yüzde 53,5’e indirilmesiyle mali çarpanın düşeceğini ve tütün ürünlerindeki maliyet artışlarının satış fiyatına daha az yansıyacağını" belirtti