Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından sigara, alkol ve akaryakıta ÖTV zammı gelmişti. Şimdi ise sigara fiyatlarına Ağustos ayında 5-6 lira arasında yeni bir zam yapılacağı iddia ediliyor. Bu zam iddiası, marka marka sigara fiyatlarının Ağustos ayından itibaren güncelleneceği şeklinde öne sürülüyor.

Antalya'da Çocuk Sürücünün Trafik Macerasına Büyük Ceza Antalya'da Çocuk Sürücünün Trafik Macerasına Büyük Ceza

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ağustos ayında sigara fiyatlarına tekrar 5-6 lira arası zam gelirse, bu durum tiryakiler için oldukça sıkıntılı olacak” dedi.

ÖTV zammıyla birlikte Temmuz ayında sigara fiyatlarına yansıyan artışın ardından, Ağustos ayında da yeni bir zam beklentisi tiryakileri endişelendiriyor.

Eğer iddialar doğru çıkarsa, Ağustos başında sigaralara ortalama 6 TL civarında zam yapılması bekleniyor. Bu zam sonucunda en ucuz sigara fiyatının 70 TL'yi geçmesi öngörülüyor. Yeni zammın tüm sigara markalarını kapsayacağı belirtiliyor.

Sigara fiyatlarındaki artışın, sigara kullanımını azaltma yönlü etkileri olduğu düşünülse de, tiryakiler arasında mali yükü artıracağı için tepkilere neden oluyor.