SGK iş hayatına devam edemeyen sigortalılar için önemli bir düzenleme yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK hayata geçireceği yeni düzenlemeyle sağlık sorunları nedeniyle iş hayatını sürdüremeyen bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeyi planlıyor. Ancak erken emeklilikten faydalanabilmek için sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı gibi şartların tamamlanması gerekiyor.

Sosyal güvenlik yasalarına göre, iş gücünü kaybeden sigortalılar erken emeklilik hakkına sahip olabilir. Bu hak iki ana başlık altında toplanmaktadır: malulen emeklilik ve engelli hakları. Malulen emeklilik için bireyin sağlık sorunlarının, iş gücünde %60 ve üzeri kayba neden olduğu resmi olarak tespit edilmelidir. Erken emeklilik hakkından yararlanmak isteyen kişilerin en az 10 yıl sigortalı olarak çalışmış olmaları ve 1800 gün prim ödemesi gerekmektedir.

Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi

SGK'nın belirlediği şartlara göre, erken emeklilik imkânından yararlanabilecek bazı hastalıklar şunlardır:
Kanser
Epilepsi
Parkinson Hastalığı
Beyin Tümörleri
Behçet Hastalığı
Organ Nakli (Kemik İliği Hariç)
AIDS
Tüberküloz
Siroz
Zeka Geriliği
Şizofreni
Bipolar Bozukluk
Multipl Skleroz (MS)
Serebral Palsi
Felç
Uzuv Kayıpları
Demans
Görme Kaybı
Bu hastalıklardan muzdarip olan ve gerekli şartları taşıyan vatandaşlar, sağlık raporları ve diğer belgelerle başvurularını yaparak erken emeklilik hakkından yararlanabilirler.