Eskişehir'in Çifteler ilçesine bağlı Alikan Mahallesi'nden olan Fatih Dalgıç'ın annesi Asiye Dalgıç, oğlunun şehadetiyle gurur duyduğunu ancak acısının ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirdi.

Asiye Dalgıç, "Oğlum İstanbul'daydı. O gün çok farklı bir gün oldu, içimde çok büyük bir acı bıraktı. Çocuklarım 'Anne, televizyonda darbe var' dediğinde kalbim sıkıştı, ama televizyona bakamadım. Sabah amcası çocukları tek tek arayıp sordu, arkadaşı Fatih'in yaralı olduğunu söyledi. Yaralı olduğunu düşünerek gittiler, ama hastanede vefat ettiğini öğrendik. Gurur duyuyorum, Allah sabır versin. Bu acıyı düşmanıma bile yaşatmak istemem. İlk günkü gibi yaşıyorum, her gün oğlumla birlikte yaşıyorum. Oğlumun polislik fotoğraflarına her gün bakıyorum, sanki hâlâ yanımda, ölmemiş gibi hissediyorum" dedi.

Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi

Anne Dalgıç, oğlunun şehit düşmeden önce doktor olmak için sınavlara girdiğini ancak sonuçlarını göremediğini de belirtti: "Oğlum, 'Anne, seni öyle bir yaşatacağım ki aklın hayalin durur, doktor oldum' demişti. Darbeden bir gün önceydi. 'Tamam oğlum' dedim, ama gece bu olay yaşandı. Sınavı kazanmıştı, doktor olmuştu. Defnedildikten sonra pazartesi günü sonuçlar açıklandı. Küçük kardeşi Ankara'da polisti, 'Cumartesi sana sürpriz yapalım' demişlerdi, ama bana sürpriz oldu."

Fatih Dalgıç'ın 5 buçuk yaşındaki torunu Buğra Bulut da dayısı gibi polis olmak istediğini söyledi: "Ben 5 buçuk yaşındayım. Büyüyünce polis olmak istiyorum, hırsızları yakalamak için. Dayım gibi polis olmak istiyorum."