Eskişehir Hava Durumu: 19 Eylül Perşembe Eskişehir Hava Durumu: 19 Eylül Perşembe

Eskişehir Tepebaşı'nda çalışmalarını sürdüren sebze üreticileri, bekledikleri satış rakamlarına ulaşamayınca dış pazarlara yöneldi. Sebze üreticiler, Eskişehir'de yetiştirilen dereotu, maydanoz ve havuçların bir kısmını Romanya ve Ukrayna'ya ihraç ederek önemli bir başarı gerçekleştirdi.

Yaklaşık 22 ton ürün, Romanya ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gönderilmek üzere tırlara yüklendi. Kapalı kasa özel soğutuculu dorselere yüklenen 10 ton dereotu Romanya'ya; 12 ton dereotu ve maydanoz ise Kiev'e ulaştırılmak üzere yola çıktı. Gerçekleştirdikleri yurtdışı satışlarından memnun kalan üreticiler, bu tür başarıların devamını umduklarını belirtti.

Sebze Üreticileri Yurt Dışına Açılıyor

“Romanya'ya 11 ton Kiev'e 11-12 ton da dereotu gidecek”

Sebze üreticileri iç pazarda satamadıkları ürünleri soğuk hava depolarında muhafaza ederek , kalan ürünlerin yurtdışı satışını gerçekleştirmeyi umut ediyor. Üretici Mehmet Kırımlıoğlu, deneyimledikleri ihracat süreciyle ilgili, “Bugünkü ürünlerimiz Romanya'ya gidiyor. Ayrıca, Ukrayna Kiev'e gönderilmek üzere de bir görüşme yaptık. İki gün arka arkaya sevkiyatımız var. Tesisteki iyi koşullar, soğutma sistemleri ve desteklerle bu ihracat gerçekleşti. Romanya'ya 11 ton, Kiev’e ise 11-12 ton dereotu göndereceğiz. İnşallah bu tür sevkiyatların devamını bekliyoruz” dedi.

Sebze Ihracatı

Üreticiler yapmak istedikleri sevkiyatlar için olmazsa olmazın iyi bir tesis ve ön soğutma olduğunu vurgulayarak sevkiyat süreci için "Aracımız da dereotları ve havuç bulunuyor. Dört palet havucumuz var. Geri kalan da dereotu dolduracağız. Toptan tonajımızı 11-12 ton diye bellirledik. Yarın ki malımızı da tekrar 12 ton olarak tespit ettik, sadece dereotu olacak. Romanya'ya 11 ton, Kiev'e 11-12 ton da dereotu gidecek. Biraz maydanoz, havuç ve dereotumuz var. İnşallah bunun devamını bekliyoruz. Karşı taraf olumlu bir cevap gelirse bunu tekrar tekrar yapmak istiyoruz” aktardı.