Sarıcakaya Kaymakamı Tarık Orhan, Sarıcakaya Belediye Başkanı Ahmet Dönmez, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Sarıcakaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Haydar İpek, teknik personel ve çiftçilerin katıldığı dağıtım töreninde, proje kapsamında verilen eğitimler ve sağlanan destekler de değerlendirildi.

Proje kapsamında üreticilere, entegre mücadele, ilkyardım, hijyen ve işçi sağlığı ve güvenliği konularında eğitimler verilirken, aynı zamanda çiftçilere projeden temin edilen çeşitli malzemeler de dağıtıldı. Bu malzemeler arasında boş ilaç ambalajları için çöp konteynerleri, ilkyardım setleri, zirai mücadele ilaç depoları için yangın söndürücüler, koruyucu kıyafetler ve tehlike uyarı levhaları bulunuyor.

Eskişehir'de Kanlı İntikam: Eşinin Kendisini Aldattığını Düşünen Şahıs Yeğenini Vurdu Eskişehir'de Kanlı İntikam: Eşinin Kendisini Aldattığını Düşünen Şahıs Yeğenini Vurdu

İTU sertifikası, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş sertifikasyon şirketleri tarafından veriliyor. Bu sertifika, ürünlerin sağlık açısından güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik, üretici ve çalışan hakları ile hayvan refahını garanti altına alıyor.

Proje bütçesi 350 bin TL olarak belirlenmiş olup, bu kaynakların tamamı üreticilerin ve tüketicilerin İyi Tarım Uygulamaları konusunda bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi için kullanılıyor.