Dünyanın en büyük üçüncü üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi, 1 milyondan fazla kayıtlı öğrenciye sahip. 1958 yılında Eskişehir’de kurulan üniversite, sunduğu çeşitli imkanlarla dikkat çekiyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 16 Temmuz’da açıklanmasının ardından, tercih süreci 25 Temmuz’da başladı ve 2 Ağustos’ta sona erecek.

Eskişehir'de Ahşap Ambalaj Güvenliği Denetimleri Sıklaştırıldı Eskişehir'de Ahşap Ambalaj Güvenliği Denetimleri Sıklaştırıldı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, üniversitenin sunduğu fırsatlarla gençlerin ilgisini çekeceğini belirtti. Üniversitenin sosyal tesisleri, kulüp imkanları, sportif faaliyetleri ve kültürel etkinlikleri hakkında bilgi veren Rektör Erdal, öğrencilerin bu imkanları üniversitede ve şehirde değerlendirebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Erdal, Anadolu Üniversitesi Eğitim Destekleme Vakfı'nın, YKS'de belirli sıralamalarda yer alan öğrencilere sunduğu burslardan bahsetti. Sözelde ilk bin, dilden ilk 3 bin, eşit ağırlıkta ilk 5 bin ve sayısalda ilk 20 bine giren öğrencilere özel burslar sağlandığını belirtti. Ayrıca, üniversite konuk evi ve rezidansında konaklama, 3 öğün yemek ve derece yapan öğrencilere laptop gibi çeşitli imkanlar sunulduğunu açıkladı. Sanat ve müzik alanlarında da destek burslarının mevcut olduğunu ve milli sporculara da burs imkanı sağlandığını vurguladı.

Rektör Erdal, Anadolu Üniversitesi’nin hem örgün hem de açık öğretim alanındaki güçlü yönlerini vurgulayarak, üniversitenin sosyal bilimler, sağlık bilimleri ve uzaktan eğitimdeki iddialarına dikkat çekti. Ayrıca, üniversitenin yaklaşık 60 programa ikinci üniversite olarak başvuru yapma imkanı sunduğunu ifade etti. Bu imkan sayesinde öğrenciler, önlisans veya lisans programlarında ikinci bir diplomaya sahip olabiliyorlar.

"Şu anda 1 milyonun üzerinde kayıtlı öğrencimiz var ve bu sayıyla dünyanın üçüncü büyük üniversitesiyiz," diyen Rektör Erdal, Türkiye'nin her köşesinde yayılmış yaklaşık 4 milyon mezunu ile geniş bir aile olduklarını belirtti. Öğrencilere, tercih yaparken Anadolu Üniversitesi'ni ikinci bir üniversite olarak düşünmelerini ve kendilerine yeni ufuklar açmalarını önerdi.