Millî Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait bir sığınakta önemli mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini duyurdu. 
Birçok Patlayıcı Madde Ele Geçirildi


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörist unsurları etkisiz hale getirmek amacıyla sürdürdüğü operasyonların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.


Açıklamaya göre, sığınakta yapılan aramalarda toplamda 6 adet 81 milimetre havan mühimmatı, el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılabilecek malzemeler, 8 havan barut hakkı, 5 adet alpha-fire düzenekleri, 1 adet termal şemsiye ile çeşitli tıbbi ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. 


Bu mühimmat ve malzemelerin, teröristlerin operasyonel kapasitesini artırmak ve sivil alanlara yönelik saldırılar düzenlemek için kullanılması bekleniyordu.


Millî Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "Mehmetçik, teröristlerin inlerine girmeye devam ediyor" ifadesine yer verilerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele konusunda kararlılığı vurgulandı.

Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu! Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu!


Pençe-Kilit Operasyonu, terörist grupların etkisiz hale getirilmesi ve bölgedeki güvenliğin sağlanması amacıyla gerçekleştiriliyor. 


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu tür başarılı operasyonlarla terör tehdidini minimize etmeye yönelik çabaları devam ediyor.