Bu teklifin kabul edilmesi halinde, Plug-in Hybrid otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı önemli ölçüde düşürülecek.

Dolar Euro Bugün Ne Kadar? 4 Eylül Çarşamba Döviz Kurları Dolar Euro Bugün Ne Kadar? 4 Eylül Çarşamba Döviz Kurları

Otomobil uzmanı Emre Özpeynirci konuya ilişkin detayları paylaştı. "Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit model olan Toyota C-HR, maalesef bu teşvikten yararlanamayacak durumda. Ayrıca, diğer yerli modeller için de uzun zamandır matrah güncellemesi yapılmamışken, sadece ithal markaların teşvik edilmesi dikkat çekici" dedi ve ÖTV indiriminden yararlanacak modelleri şöyle listeledi:

Şu anki fiyat seviyeleri ve teknik özellikler göz önüne alındığında, ÖTV oranı yüzde 80’den yüzde 30’a düşecek tek model BYD Seal U DM-I olarak belirlendi. ÖTV oranı yüzde 80’den yüzde 60’a düşecek modeller ise BMW X1 xDrive30e, SKODA Kodiaq 1.5 TSI (204 PS) PHEV ve DS-9 E-TENSE 250 olarak açıklandı. Ayrıca, WLTP verileri henüz kesinleşmemiş veya güncellemelerle bu kapsama girebilecek araçlar arasında AUDI A3 PHEV, MG E-HS PHEV, CHERY PHEV, DS4, DS7 PHEV, HYUNDAI Tucson PHEV, KIA Sportage PHEV, OPEL Astra PHEV, OPEL Grandland PHEV, CITROEN C5 PHEV ve VOLKSWAGEN Golf PHEV yer alıyor.

Bu teklifin yasalaşması durumunda, şarj edilebilir hibrit otomobil sahipleri önemli bir vergi avantajından yararlanabilecekler.