Opel'in Rüsselsheim'da gerçekleştirdiği törende, '1899'dan Bu Yana Daima İleriye' sloganıyla 125 yıl süren otomotiv üretim geleneği vurgulandı. Adam Opel Haus'ta düzenlenen etkinlikte, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein gibi önemli konuklar katılım gösterdi. Törende, Opel CEO'su Florian Huettl, markanın elektrifikasyon stratejisini ve 2024 planlarını paylaştı.

Huettl, "Bugün, Opel olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. 2024'te portföyümüzde yer alan her modelin elektrikli versiyonunu sunarak Almanya'da bir ilki gerçekleştireceğiz. 125 yıllık tecrübemizle, elektrifikasyon yolunda kararlılıkla ilerliyoruz ve Rüsselsheim'da kurulacak yeni karbon nötr grEEn-campus ile sürdürülebilir bir geleceğe odaklanıyoruz" dedi.

Huettl'ün açıklamalarının yanı sıra, törende Opel'in yeni modelleri Grandland ve Frontera da ilk kez tanıtıldı. Opel, gelecek yıllarda Avrupa'da satışa sunulacak her yeni modelinin tamamen elektrikli bir versiyonunu piyasaya çıkaracak.

Opel'in 125. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ziyaretçilere, markanın otomotivdeki yolculuğunu gözler önüne seren özel bir sergi sunuldu. Ayrıca Opel Tasarım Merkezi, 60. yıl dönümünü kutlayarak konsept otomobillerin sergilendiği bir etkinlik düzenledi.

Opel, geleceğe yönelik projelerini ve inovasyon çalışmalarını sergilediği Açık Kapı Günü'nde binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Motor sporları tutkunları, Opel Corsa Rally Elektrik'e binme fırsatı bulurken, diğer ziyaretçiler ise Rocks Elektrik modelini test etme imkanı yakaladılar. Çocuk Köşesi'nde ise küçük misafirler için özel etkinlikler düzenlendi.

Opel'in Rüsselsheim'daki 125. yıl dönümü etkinlikleri, markanın otomotiv endüstrisindeki liderliğini ve geleceğe yönelik vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.