Ömrü boyunca 5 farklı ismin içinde kaybolan ve hayatının her alanında zorluk yaşayan Ersin Akbaş, hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaştı. Doğduğunda ‘Ergün’ ismiyle nüfusa kız olarak yazılan adamın kaydı çok geçmeden düzeltildi ancak diploması’ Ersun’ ismiyle verildi. Akbaş,bu duruma itiraz etti ancak ikinci kez aldığı diplomada ismi Ergin olarak yazıldı.

Ersin Akbaş, iddiasına göre kendi adıyla 1986-1987 yılları arasında 18 aylık askerlik görevi yaptı, 1990 yılında Körfez kriziyle çıkan seferberlik sonrası ikinci kez askerliğe çağrıldı. Akbaş, ikinci askerliğini ise Ersün adıyla yaptı. Akbaş, bu yaşına kadar Ergün, Ersun, Ergin, Ersün ve son olarak kendini tabir ettiği Ersin Akbaş ismiyle yaşamını sürdürdü.

İstanbul Arnavutköy’de Komedi Filmlerini Aratmayan Görüntüler İstanbul Arnavutköy’de Komedi Filmlerini Aratmayan Görüntüler

Akbaş'ın ismi sebebiyle yaşadığı sıkıntılar, sosyal güvenlik primi ödemelerinde ve iş bulma süreçlerinde de devam etti. Son olarak emeklilik hayali kuran Akbaş ve avukatı, Antalya 9. İş Mahkemesi'ne isim tespit ve sigorta girişleri için tespit davası açtı. Annesinin yanında sigortalı olarak çalıştığını ispatlamaya çalışan Akbaş, tespitin yapılmasının çok önemli olduğunu, bununla birlikte sigorta kayıtlarından tespit dilebileceğini ve emekli olabileceğini söyledi.

Hayatı boyunca isim mağduru olan Ersin Akbaş, şimdi de emekli olabilmek için isim savaşı veriyor. Belirli tarihlerde ‘Ersun’ belirli tarihlerde de ‘Ersin’ olarak sigorta kayıtları bulunan Akbaş, bu durumun düzeltilmesini ve emekli olmayı istiyor.