Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı! Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Bağışların önüne geçebilmek için adrese dayalı otomatik sistem uygulamasını getirdi. Fakat veliler okullara gittiklerinde yüksek ücretlerle karşılaşıyor. 

Kayıtlar, MERNİS adres bilgilerine göre e-Okul sisteminden tamamlandı. Bazı okullar kırtasiye yardımları isterken, bazılarıysa 1.000 TL’den başlayıp 150 bin TL’yi aşan bağış ücretleri talep ediyor.

Veliler Bağış Taleplerinden Şikayetçi

Veliler, okulların bağış taleplerini telefonla sorduklarında yetkililer yüz yüze görüşmeyi tercih ettiklerini belirtiyor. Bağış topladığı iddia edilen okulların çoğu, bu işlemleri okul aile birlikleri aracılığıyla yürüttüğünü belirtiyor.
Veliler, bu durumu CİMER’e şikâyet ederken, sosyal medya üzerinden de tepkilerini dile getiriyor. Örneğin, Beşiktaş’taki bir okul 80 bin TL, İzmir Konak’taki bir okul 9.000 TL kayıt ve 20.000 TL talep ediyor. 

Ömer Yılmaz, “CİMER’e Şikâyet Edin!”

İstanbul Bahçelievler’deyse 2.600 TL kayıt parası talep ediliyor. Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, “Eğitim çocukların ücretsiz hakkıdır. Ücret talep edenleri MEB’e ve CİMER’e şikâyet edin” dedi.
MEB’in 14 Ekim 2023’teki yönetmelik değişikliğiyle, okul öncesi eğitim kurumlarına katkı payı getirildi. Anaokullarına kaydolan veliler, yıllık 13 bin TL’ye varan ücretlerle karşılaşıyor.