Öğretmenlerin normal çalışma saatleri veya görev tanımları dışında verdikleri dersler için aldıkları ek ders ücreti, zam öncesinde 105 TL olarak ödeniyordu. Temmuz 2024 itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yapılan zamlarla birlikte yeni oranlar belirlendi. Memurlara yapılan maaş artışının ardından, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler ek ders ücretlerine gelecek zammın %19,31 oranında olduğu açıklandı. 

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışan öğretmenlerin aldıkları maaş,statülerine (kadrolu, sözleşmeli), eğitim seviyelerine ve verilen ek ders saatlerine göre değişiklik gösteriyorken ek ders ücretleri, genellikle devletin belirlediği tarifeler üzerinden hesaplanıyor. Bu bağlamda geçen sene 105 TL olan ek ders ücretleri bu sene 125 TL olarak belirlendi.

ÖSYM 13 Ekim Pazar Günü 4 Farklı Sınav Düzenleyecek ÖSYM 13 Ekim Pazar Günü 4 Farklı Sınav Düzenleyecek

2024 Temmuz zammı öncesinde 105 TL olan ek ders ücreti, yüzde 19,31 oranında bir artışla birlikte ortalama 20 TL arttı ve yeni ek ders ücreti 125 TL olarak belirlendi. Bu artış, öğretmenlerin maaşlarına ek olarak ödenecek ek ders ücretlerini güncel seviyeye taşıdı.