Eskişehir AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sivrihisar Belediyesi'nde genel müdürünün temizlik görevlisi olarak atanması kararını eleştirdi. Milletvekili Nebi Hatipoğlu yaptığı paylaşımda "Paylaştığım belgeyi iyice bir inceleyin sevgili vatandaşlarım. Bu belge bir atamanın, bir tayinin değil; zehirli bir zihniyetin, devlet adabına düşman bir yapının belgesidir aslında." ifadelerine yer verdi.

Nebi Hatipoğlu genel müdürünün temizlik işleri görevlisi olarak atanmasına karşı çıkarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li Sivrihisar Belediyesi yönetimini eleştirdi.

Sivrihisar Belediye Başkanlığı Atama Kararı

Hatipoğlu'nun bu paylaşımı üzerine Sivrihisar Belediyesi'nin avukatı Hüseyin Akçar'dan yanıt gecikmedi. Av. Hüseyin Akçar, Hatipoğlu'nun zalimlik iddialarını reddederek  "Hatipoğlu’nun eline tutuşturdukları resmi belgeyle ilgili olarak yine yanlış  bilgilendirilip,  Belediye Başkanımız Habil Dökmeci’yi zalimlikle suçlamasına dair bahsini geçirdiği kişinin neler yaptığına ve Hatipoğlu’nun arkasında durduğu, mazlum diye nitelendirdiği kişinin kim olduğuna bir bakalım..." dedi ve ekledi:

Eskişehir’de Otel Skandalı: Resepsiyonist Tutuklandı Eskişehir’de Otel Skandalı: Resepsiyonist Tutuklandı

"Kendisinin  maaşına önceki belediye başkanıyla beraber kapalı kapılar ardında %140 zam yapıp; şirketteki diğer işçiler asgari ücrete çalışırken , aynı statüde olmasına rağmen sırf başkana yakın diye orantısız maaş alıp şirketi zarara sokan kişi mi mazlum?"

Atama kararı ile ilgili olarak Av. Hüseyin Akçar şirket işçisi olarak işe alınan kişinin "buranın kralı benim”, “ben ne dersem o olur” dediğini ve diğer çalışanlara zalimlik yaptığını öne sürerek "Sivrihisar Belediyesi Önceki Belediye Başkanıyla beraber yönetim kurulu kararı almadan ve ihaleye çıkmadan  genel müdürü olduğu şirkete AUDI marka araç alıp,sonrasında bunu usule aykırı önceki başkana satan genel müdür mü mazlum?" şeklinde konuştu.

Av. Akçar sosyal medya üzerinden Hatipoğlu'na verdiği yanıtta "Hatipoğlu’na, usulsüzlüklerini say say bitiremeyeceğimiz ve şirketten kendisi istifa eden kişinin yanında duracağına; Sivrihisar’daki  dükkanları ihale onay makamı sıfatıyla  ihaleye  çıkarıp, sonrasında yine  kendisinin başkanlığını yaptığı derneğe usulsüz olarak ihaleye veren ve hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan soruşturma başlatılan dönemin başkan yardımcısı ve seçimlerde partisinin aday olarak gösterdiği kişinin yanında durmasını öneririz. Onun size daha fazla ihtiyacı var Sn. Hatipoğlu.." ifadelerine yer verdi.

Akçar paylaşımını şu sözlerle sonlandırdı:Bununla beraber önemli bir haberi de mazlumluk - zalimlik dengesinde sizlerle paylaşmalıyım. Sivrihisar’ın Audi’si ile ilgili başlatılan soruşturmada dosyanın ön inceleme aşaması tamamlanmış ve rapor hazırlamak üzere soruşturmacıya teslim edildiğinin haberini vereyim. Bu yüzden Hatipoğlu’nun önceki mazlum (!) belediye başkanının yanında fazlaca durmasını öneriyor, belki  rapor hazırlanmadan belediye başkanına yardımının dokunacağını kendisine bildiriyorum.