Sigara Vergisinde Büyük Değişiklik: ÖTV Düştü, Maktu Vergi Arttı! Fiyatlar Nasıl Etkilenecek? Sigara Vergisinde Büyük Değişiklik: ÖTV Düştü, Maktu Vergi Arttı! Fiyatlar Nasıl Etkilenecek?

Ancak yapılan açıklamaya göre, bu değişiklikler yeni vergi getirmeyecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bahşiş gelirleri ve motokurye faaliyetlerinin vergilendirme yöntemlerinin mevcut durumuyla kolaylaştırılması için düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Özellikle ilgili sektörlerin talepleri doğrultusunda KDV muafiyeti gibi avantajlar sağlanacak.

Bahşiş gelirleri ve motokurye faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine ilişkin yeni vergi ihdas edilmeyecek olup, mevcut vergilendirme süreçlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.

Bu çerçevede, ilgili sektörlerden gelen başvurular doğrultusunda vergi uygulamalarında yapılan değişikliklerin sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandığı ifade edildi.

Kaynaklar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bahşiş gelirleri ve motokurye faaliyetlerine yönelik vergi düzenlemelerindeki bu adımın sektöre yönelik destekleyici nitelikte olduğunu vurguladılar