Aksaray'da Kafede Oturan Bir Adama Kurşun Yağmuru Aksaray'da Kafede Oturan Bir Adama Kurşun Yağmuru

MTV ödemeleri her yıl ocak-temmuz ayları arasında 2 eşit taksitte alınıyor. Bu yıl için belirlenen MTV tutarları, yüzde 58.46 oranında bir yeniden değerleme ile hesaplandı. En düşük MTV tutarı 347 TL, en yüksek tutar ise 133.572 TL olarak belirlendi.

Özellikle engelli plakası tahsis edilen araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken kurallar bulunuyor. Engelli plakası tahsis edilen araçların, sahipleriyle aynı il sınırları içinde bulunması gerekiyor. Aksi takdirde vergi borcu doğabiliyor. Ayrıca, bu araçları sadece engelli bireyin birinci dereceden yakın akrabaları kullanabiliyor.

Engelli bireyler araç alımlarında yüzde 26.3 ÖTV ve yüzde 15.24 KDV indirimlerinden faydalanabiliyor. Ancak bu indirimlerden yararlanmak için taşıt kredisi kullanılması durumunda, kredinin muafiyet sahibi kişinin adına çekilmesi gerekiyor ve aracın en az 5 yıl süreyle kullanılması zorunlu.

Ödeme süresi dolmadan araç satışı yapılması halinde ise herhangi bir ÖTV ödemesi gerekmiyor. Ancak bu kurallara uyulmaması durumunda ciddi cezalarla karşılaşılabilir.

Araç sahipleri, vergi borçlarını son günü kaçırmadan ödeme yapmaları konusunda uyarılıyor.