Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, bu başarıların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında, 1 Ocak'tan bugüne kadar toplam bin 828 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk, "Son bir haftada etkisiz hale getirilen 65 teröristle birlikte, terörle mücadelemiz aralıksız ve kapsamlı bir şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca, geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK’lı terörist, Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim olmuştur," dedi.

Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi

Hudut güvenliğinin çok katmanlı bir emniyet sistemiyle sağlandığını belirten Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 394 kişinin yakalandığını ve bin 370 kişinin hududu geçemeden engellendiğini vurguladı. Bu kişiler arasında 15'inin terör örgütü mensubu olduğu bildirildi. "1 Ocak’tan bu yana hudutlarımızdan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 9 bin 67 kişi yakalanmış, 72 bin 82 kişi ise hududu geçemeden engellenmiştir," şeklinde bilgi verdi.

Aktürk, ayrıca 22 Ağustos'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde meydana gelen araç kazasında şehit olan Piyade Er Uğurcan Işık’ı rahmetle anarak, ailesine başsağlığı diledi.