Milli İstihbarat Teşkilatı uzun süredir yürüttüğü operasyon başarıyla sonuçlandı. İzmir merkezli suç örgüt lideri Binali Camgöz Karadağ'dan Türkiyeye getirildi.  

İstanbul Barosu’nun Yeni Başkanı İbrahim Kaboğlu Tartışmalarla Koltuğuna Oturdu İstanbul Barosu’nun Yeni Başkanı İbrahim Kaboğlu Tartışmalarla Koltuğuna Oturdu

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Tasarlayarak Öldürme, Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Hakaret, Tehdit, Suçlunun Kaçmasına İmkan Sağlama, Azmettirme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Resmi Belgede Sahtecilik" gibi 41 suç kaydı bulunan ve 25 ayrı suçtan ulusal düzeyde arama kaydı bulunan Binali Camgöz, 2018 yılında Türkiye'den kaçmış ve Gürcistan'a sığındı.

2020 başında sahte pasaportla Belarus'a geçen Camgöz, daha sonra Karadağ'a geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Temmuz 2022'de Karadağ'da sahte kimlik belgeleriyle yakalanan Binali Camgöz tutuklandı.

Yurt dışında bulunduğu süre boyunca suç örgütünü yönetmeye devam eden Camgöz, 4 ve 6 Haziran 2022 tarihlerinde İzmir’de iki şahsın öldürülmesini azmettirdi. Ayrıca, 8 Eylül 2022'de İstanbul’un Şişli ilçesinde suikasta uğrayan Sırp çete elebaşı Jovan Vukotić ile bağlantısı olduğu tespit edildi.

MİT, Camgöz'ün Karadağ'dan Türkiye'ye getirilmesi için uzun süren yoğun bir istihbarat diplomasisi yürüttü. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları ile diğer ilgili kurumlarla koordinasyon sağlayarak hazırlıklarını tamamlayan MİT, Camgöz’ü Türkiye'ye getirerek, aktif olarak faaliyet gösteren suç örgütüne büyük bir darbe indirilmesini sağladı.