Mezarlıkta anne Şenay Gerçek ile iki kızı Gaye Gerçek ve Güldane Gerçek, annenin dini nikahlı eşi Muzaffer Erkuvan’ın kabrini ziyaret ediyordu. Anne ve iki kızını takip eden Muzaffer Erkuvan’ın babası Şemsettin Erkuvan, anne ve kızları silahla ateş ederek katletti. 

Olay sonrasında kaçan şahsın aramaları Adana Emniyet’i tarafından yoğunlaştırıldı. Polis her yerde şüpheliyi ararken, baba Şemsettin Erkuvan’ın anne ve kızları katletme sebebinin oğlu Muzaffer Erkuvan’ın anne ve iki kızı yüzünden intihar etmiş olduğu düşüncesiydi. 

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Şemsettin Erkuvan'ın yakalanması için özel ekip kurdu. Kurulan özel ekipte yer alan cinayet dedektifleri, Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan bir ihbarın ardından şüphelinin Göztepe Mahallesi'ndeki sarp arazide saklandığını belirledi. Cinayet ekipleri, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle bölgede Şemsettin Erkuvan arandı. Yapılan çalışmada Erkuvan'ı kirpi yuvası olan bir oyuk içerisinde yakalandı.

Yasaklı Madde Sınırdan Geçemedi! Yasaklı Madde Sınırdan Geçemedi!

İfadesi alınan Şemsettin Erkuvan, ”Vurduğum 3 kadın, oğlumun ölümünden sorumludur. Bu nedenle onlara kin güdüyordum. Olay günü motosikletle mezarlıktan geçerken denk geldim. Öfkeliydim, dayanamayıp vurdum. Sonrasında ormanlık alana gidip saklandım” dedi. 
Mahkemeye çıkan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.