Son zamanlarda Türkiye'de büyük tartışmalara yol açan konulardan biri de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi paketi oldu. Vergi paketinin detayları ortaya çıktıktan sonra ülkede birçok ürün ve hizmete zam geleceği haberi gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Özellikle garson bahşişlerinden alınacak vergiyle ilgili çıkan haberler büyük yankı uyandırdı. Bunun yanı sıra, temmuz ayında yürürlüğe girecek ÖTV zamlarıyla alkol, sigara, benzin ve motorin gibi temel tüketim ürünlerine de zam yapılacak.

Gündemin bu yoğunluğunda sosyal medyada da eski bir video yeniden gündeme oturdu: Mehmet Şimşek'in geçmişte taksi şoförlüğü yaptığına dair görüntüler. TRT'de yayınlanan "Meclis Taksi" programında siyasilerin taksi direksiyonunda yolcuları taşıdığı anlar yer alıyordu. Programda Mehmet Şimşek'in de zaman zaman direksiyona geçip yolcuları taşıdığı görülüyor. Özellikle bir yaşlı çiftin "Taksi bedavaymış" demesi üzerine Şimşek'in espriyle karşılık verdiği ve "Bari otobüs parası verseydiniz" dediği sahne sosyal medyada yeniden paylaşıldı.

100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı 100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı

Bu olaylar vergi politikalarıyla ilgili kamuoyunun dikkatini çekerken, sosyal medyada da geniş bir tartışma başlatmış durumda.