Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, siber güvenlik ve yerli yazılımın önemine dikkat çekti. 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Uraloğlu, küresel ölçekte yaşanan siber saldırılara karşı Türkiye'nin önlemlerini güçlendirdiğini belirtti. 

2024 DGS Sınav Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? 2024 DGS Sınav Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Uraloğlu, temmuz ayında yaşanan ve dünya genelinde hava trafiğinde büyük aksamalara yol açan "Mavi Ekran" krizini hatırlatarak, Türkiye'nin bu süreçten ciddi bir şekilde etkilenmediğini fakat gelecekte benzer krizlere karşı yerli ve milli yazılım çözümlerini geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Uraloğlu, “Milli ve Yerli Yazılımlarımızı Geliştireceğiz”

Bakan Uraloğlu, siber saldırıları tespit eden yazılımların yerli olduğuna değinirken, bu alandaki başarılarının Türkiye'yi Avrupa'da 6., dünyada ise 11. sıraya taşıdığını söyledi. 
Yerli yazılımların geliştirilmesi noktasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve güvenlik teşkilatlarıyla iş birliği içinde çalışacaklarını belirten Uraloğlu, "Milli ve yerli yazılımlarımızı geliştirip teşvik edeceğiz" dedi.
Ayrıca yapay zekâ uygulamalarıyla ilgili yasal düzenleme ihtiyacına da dikkat çeken Uraloğlu, bu alanda çalışmaların süreceğini ifade etti.