Flaş Atamalar Resmî Gazetede: Bakanlıklarda Üst Düzey Değişiklikler! Flaş Atamalar Resmî Gazetede: Bakanlıklarda Üst Düzey Değişiklikler!

Maliye Bakanlığı'nın 2 Ağustos Cuma günü aldığı yeni karar doğrultusunda, işletmeler ve bireyler yalnızca kendi adlarına kayıtlı kredi kartları ile alışveriş yapacak. Kredi kartı dışında banka kartı, karekod, ön ödemeli kart, elektronik  cüzdan yöntemleri kullanılsa da kişinin veya firmanın kendi adına olmalı ve faturadaki isimle eşleşmeli.


32620 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karar doğrultusunda; kullanılan kredi kartının kime ait olduğu doğrultusunda faturalar da bu isme kesilecek. Başka birinin adına kayıtlı kartlar ile alışveriş yapılamayacak. Bu düzenleme, müşteri kartlarını borçlu firmalara ödetmenin önüne geçmeyi amaçlıyor.


Maliye Bakanlığı, şahıslar ve firmaların kendi kartlarını kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, düzenlemeye uyulmaması durumunda cezai yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. Ceza miktarı, kartla yapılan alışverişin %10'u kadar olacak ve 20 bin TL'den az olmayacak şekilde belirlenmiştir.


Yeni düzenlemenin, hem bireyler hem de işletmeler için fatura ve ödeme süreçlerini daha düzenli hale getirmesi bekleniyor.