Sektör temsilcileri, ABD'den ithal edilen ürünlere ek vergiler getirilmesinin kaçak ürünlerin piyasada artmasına neden olduğunu vurguluyor.

Ticaret Bakanlığı Duyurdu! Fahiş Fiyatlarla Mücadelede 327 Milyon TL Ceza Kesildi Ticaret Bakanlığı Duyurdu! Fahiş Fiyatlarla Mücadelede 327 Milyon TL Ceza Kesildi

Özellikle badem ve ceviz gibi ürünlerde menşeinin değiştirilerek piyasaya sürüldüğü iddiaları gündeme geldi. Dubai üzerinden Türkiye'ye getirilen ve menşeisi değiştirilen ürünlerin artmasıyla birlikte gümrük vergilerinden kaçınma girişimlerinin, kuruyemiş fiyatlarındaki artışı tetiklediği düşünülüyor.

Kuruyemişlerde vergi artışlarıyla birlikte kaçakçılığın önlenemediği ve sektör içinde haksız rekabetin arttığı belirtiliyor. Ayrıca iklim krizinin de etkisiyle özellikle Antep fıstığında büyük oranda fiyat artışları görüldü.

Konunun uzmanları, sektördeki gelişmelerin dikkatle ele alınması gerektiğini ve kaçakçılığın engellenmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, sektörün geleceği için ciddi değişimlerin şart olduğunu ifade etti.