Son yıllarda, bankaların müşterilerden aldığı masraflar ve ücretler, tüketicileri zor durumda bırakıyor. Bankadan bankaya değişiklik gösteren bu aidatlar, özellikle yüksek limitli kredi kartları için oldukça zorlayıcı tutarlara ulaşabiliyor.  Buna yönelik bankalar bazı çözümler üretiyor; maaş müşterilerinden yıllık kart aidatı alınmamasını sağlıyor.

Güncel Döviz Kurları: Dolar ve Euro Bugün Kaç TL? Güncel Döviz Kurları: Dolar ve Euro Bugün Kaç TL?

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü konuyla ilgili “Günümüzde neredeyse herkes kredi kartı kullanıyor. Nakit ihtiyacını ortadan kaldırmasıyla ön plana çıkan kredi kartları taksit olanağı, indirim ve para puan avantajı da sağlıyor." açıklamarında bulundu. 

6502 sayılı Tüketici Koruma Kanunu’nun 31. maddesinin 3. fıkrası gereğince, bankalarının tüketicilere aidatsız kredi kartı vermesi gerekiyor. Bu düzenlemeule kart sahiplerine avantaj sağlamak isteniyor fakat  bankalar yapılan sözleşmelerde yıllık ücret belirtebiliyor.

Bu doğrultuda tüketiciye aidatsız olduğu belirtilen kartın, banka tarafından sonradan masrafı talep edilirse tüketici ödediği aidatı gerei alabilir.