Kredi kartından 750 TL'lik savunma payı alınmasını içeren madde, yasa teklifinden çıkarıldı.AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamada, 2025 yılında yapılacak olan yasa teklifine bu düzenlemenin dahil edilmeyeceği belirtildi.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarını artırmak amacıyla daha önce gündeme gelen bu düzenleme, kredi kartı sahiplerinden büyük tepki görmüştü. Limiti 100 bin TL ve üzerinde olan tüm kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL kesinti yapılması öngörülüyordu.

Fona kaynak sağlamak için değerlendirilen diğer kalemler şunlardı:
•    Vergi beyannameleri: Gelir vergisi ve damga vergisi beyannamelerinden belirli oranlarda katkı payı alınması planlanıyordu.

Konut Fiyatları Eylül’de Yükselmesine Rağmen Reel Kayıplar Sürüyor Konut Fiyatları Eylül’de Yükselmesine Rağmen Reel Kayıplar Sürüyor

•    Tapu ve kadastro işlemleri: Taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan, diğer işlemlerde ise adına işlem yapılan kişiden belirli tutarlarda katkı payı alınacaktı.

•    Noter işlemleri: Taşınmaz satışları, araç tescil işlemleri ve diğer noterlik işlemlerinden de belirli oranlarda katkı payı alınacaktı.
Kredi kartı kesintisi kararının kaldırılmasıyla birlikte, SSDF'ye kaynak sağlamak için diğer kalemlerdeki düzenlemelerin ne şekilde uygulanacağı merak konusu oldu.