Adayların Merakla Beklediği 2024 DGS Sonuçları Açıklandı Adayların Merakla Beklediği 2024 DGS Sonuçları Açıklandı

KPSS oturumuna katılacak önlisans mezunu adayların sınava giriş yerleri açıklandı. KPSS ön lisans sınavı için sınav giriş belgeleri, ÖSYM’nin resmi web sitesinde paylaşıldı.

Kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar, sınavlar için hazırlıklarını tamamlamak üzere sınav giriş belgelerini ÖSYM resmi sitesinden alabiliirler. Sınav giriş belgesi olmayan adayların sınav günü sınav salonlarına alınmayacağını duyuran ÖSYM, belge üzerinde adayın renkli veya renksiz fotoğrafı olması gerektiğini aktardı.

1 Eylül'de sınava girecek önlisans mezunu adaylar, sınava giriş belgelerine T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş ulaşabilecekler. Adayların sınava katılabilmeleri için sınav giriş belgesinin yanı sıra geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaportlarının aslını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Sınav gününde sınav giriş belgesinde belirtilen salondan başka bir yerde sınav yapmalarına izin verilmeyeceğinden farklı bir yerde sınava girmek isteyen mezunların sınavları geçersiz sayılacaktır.  Adaylara, sınavda Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarından toplam 120 soru sorulacak, bu soruların cevaplanması için 130 dakika süre verilecektir.