Dilan Polat'ın mektubuna İnceleme! 'Dayanamıyorum, eziyet ediyorlar' demişti Dilan Polat'ın mektubuna İnceleme! 'Dayanamıyorum, eziyet ediyorlar' demişti

Can Kıraç, 22 Mayıs 1927'de Ankara'da doğdu ve çocukluğunu Eskişehir'de geçirdi. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Kıraç, 1950 yılında Koç Ticaret AŞ Otomobilcilik Şubesi'nde iş hayatına başladı. 1963 yılında Koç Holding'in kurucu ortakları arasında yer aldı ve holdingin Otomotiv Grubu'nda önemli görevler üstlendi.

1973 yılında Koç Holding İcra Komitesi'ne giren Kıraç, 1982'de Otomotiv Grubu başkanı oldu ve daha sonra holdingin İdare Komitesi başkanlığını üstlendi. Ayrıca Koç Üniversitesi'nin kuruluşunda da aktif rol aldı.

Can Kıraç, iş yaşamının yanı sıra "Anılarımla Patronum Vehbi Koç" (1995), "Anılar Olaylar" (2004) ve "Kolajlı Taşlamalar" (2004) başlıklı kitaplarıyla da tanındı. 2006 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından onursal üyeliğe seçilen Kıraç'a, 2013 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından fahri doktor unvanı verildi.

Can Kıraç, Türk iş dünyasına ve Koç Holding'e yaptığı katkılarla anılıyor.