29 Ekim'de Toplu Taşıma Hatları Ücretsiz Mi? 29 Ekim'de Toplu Taşıma Hatları Ücretsiz Mi?

Hatay'da, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 20 yaşındaki genç kızın karnından 50 santimetre boyutunda ve yaklaşık 2 kilogram ağırlığında kıl yumağı çıkarıldı. Genç kızın 15 yıldır saç yeme alışkanlığı olduğu belirlendi.

İskenderun Devlet Hastanesi'ne başvuran Ö.A. isimli genç kızın yapılan tetkiklerinde midesinde yabancı cisim ve yırtık olduğu tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Belli ve ekibi, acil ameliyat kararı aldı. Yaklaşık bir saat süren operasyon sonucunda, genç kızın karnından 50 santimetre boyutunda ve yaklaşık 2 kilogram ağırlığında bir kıl yumağı çıkarıldı. Midesinde yaklaşık 1 santimetrelik bir delik oluştuğu saptanan genç kızın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Genel Cerrah Dr. Süleyman Belli, ameliyat sonrası midedeki kılların ve diğer artıkların tamamen temizlendiğini belirtti. Dr. Belli, "Ameliyat başarılı geçti ve hastanın genel durumu iyi. Hastamız şu anda İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altında. Saç yeme hastalığı olarak bilinen 'Rapunzel sendromu' nedeniyle psikiyatrik destek alacaktır. Bu hastalık, uzun süre saç yeme alışkanlığı sonucunda meydana gelir ve tedavi süreci psikiyatrik destekle devam edecektir," dedi.