Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su baskınları meydana geldi. AFAD, Müdahale çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, sel nedeniyle Kırşehir’de bir kişinin hayatını kaybettiği, Kayseri’de ise sele kapılan bir kişi için arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir

AFAD’ın açıklamasına göre, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları yaşandı. 11 il için daha önce yapılan yağış uyarılarının sonlandırıldığı belirtildi. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, sarı yağış uyarısı verilen Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin illerindeki yağış uyarısı kaldırıldı. Ancak Samsun ve Ordu illerinde turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00’e kadar devam etmesi bekleniyor.

Kayseri’nin Bünyan ilçesinin Güllüce mahallesinde meydana gelen heyelan sonucunda 8 araç ve 32 vatandaş güvenli alanlara tahliye edildi. Heyelan sonucu dere yatağında sürüklenen bir araç içindeki kişinin bulunması için 150 kişilik arama kurtarma ekibi tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

Kırşehir’de sele kapılan bir kişi hastaneye sevk edildi, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Samsun’da, aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi güvenli alanlara alındı. Nevşehir’de ise sel ve su baskınlarından etkilenen 15 kişinin tahliyesi gerçekleştirildi. AFAD ve diğer yetkili kurumlar olay yerlerinde müdahale ve arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir.