Gebze'de özel bir hastanede dördüz bebek dünyaya getiren kadın, arka arkaya 3 bebeğinin ölüm haberini aldı. Sağlıklı dünyaya gelen bebekler, iddiaya göre hem hastaneden mikrop kaptı hem de kuvözde vücutları yandı. 4'üncü bebeğini başka hastaneye sevk ederek kurtaran anne ve baba, sorumluların cezalandırılması için hukuk mücadelesi başlattı.
Anne Okutucu, "Hemşireler bebeklerimi kucağıma verdiler, gayet iyilerdi. Bir gün sonra gittiğimde Cemre’yi makineye soktuklarını öğrendim. Bunlarda da mikrop var ve bu durumun aileden ırsi olabilir dediler. Hatta bu mikrobun anne sütünden geçtiğini söylediler. Bunun üzerine derin dondurucudaki anne sütünü çöpe dökmek zorunda kaldım. Meğerse benimle ilgisi yokmuş, mikrop hastane ortamından bebeklerime bulaşmış. Sonradan Emre’de fenalaşınca konuyu başka hastanelerdeki doktorlara danışmaya başladım. 2 profesörden akıl aldım. Bana, Bebekleri o hastaneden almamız lazım, yüzde 30 şansları var dediler. Doktorun yanına gidip bebekleri almak istediğimi belirttim ama doktor, vermem, kendiniz yer bulunca vereceğim’ dedi. Hastane araştırdım. Bebekler mikrop kaptığı için hiçbir hastane onları almak istemedi veya hastanelerde boş yer bulamadım” dedi.
Konu hakkında Sağlık Bakanlığı devreye girdiğini söyleyen Hamide Okutucu, "En son bebeğimi Bağcılar'da bulunan bir hastane kabul etti. Özel Hastaneden bebeğimizi aldık ve diğer hastaneye naklini sağladık. Doktor bebeğin durumunun çok kötü olduğunu, bütün damarlarının patladığını söyledi. Kuvözde kolunu yakmışlardı, kemikleri gözüküyordu. Gebze’de bebeğim hiç besleme almadan 3 ay entübe kaldı. Bağcılar hastanesinde bebeğimi uyandırdılar. Bir hafta sonra entübeyi tamamen kaldırdılar. Bize bir ayda çocuğumuzu teslim ettiler. Bağcılar’da bize, Eğer o bebekler burada olsaydı, yaşardı dediler. Gebze’de bulunan hastane doktorunun bize çıkardığı zorluk ve tedaviyi yapamamasından dolayı 3 çocuğumu kaybettim" dedi.
Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan ailenin Avukatı Tayfun Budak, "Okutucu ailemizle beraber başka ailenin de çocuğu vefat etti. Savcılık, bakanlığa soruşturma için izin talebinde bulundu. Bu da 2.5 ay önce gerçekleşti fakat henüz bir sonuç yok. Yargılamanın hızlı şekilde sonuç vermesini, soruşturma aşamasına geçmesini, ilgililerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Savcılık ile görüştüğümüzde bize en az bir yıl içerisinde dönüş yapacağını söylediler. Fakat biz ilgililerden ve yetkililerden bu sürecin hızlandırılmasını, bir an önce soruşturma izni verilerek hastanenin gerekli cezayı alması için soruşturma, akabinde kovuşturma yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Avukat Budak,"Yaptığımız araştırmalarda bebeklerin yoğun bakımda sorumlu doktorun da hastanede kadrolu olmadığını öğrendik. Tamamen amatörlük, baştan savma söz konusudur. Bu özel hastane aktif şekilde hala hastaları hala kabul ediyor, sağlık faciası olması söz konusu. Burada bir an önce aksiyon alınması en büyük temennimiz. Ölüme sebebiyet verme, güveni kötüye kullanma, görevi ihmal suçları söz konusudur. Hastane yönetiminin ve bölümden sorumlu doktorun cezalandırılmasını talep ediyoruz. Cemre bebek kan enfeksiyonuna yakalanıyor. Muhtemelen diğer vefat eden bebeklerde de aynı durum vardı. Hastane cenazeleri teslim ederken rapora ölüm nedenlerini yazmıyor. Burada ihmal ve olayın üstünün örtülmesi söz konusudur" dedi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.