Kaçak sünnet sırasında yaşanan bir kaza sonucu derisi yanlışlıkla kesilen 4 yaşındaki çocuk tedavi altına alındı. Çocuğa, vücudundan alınan deri ile yama yapılarak çocuğun sağlık durumu iyileştirilmeye çalışılıyor. Niğde'de yaşayan çocuk, sünnet sırasında yaşanan tıbbi hata sonucu Kayseri Şehir Hastanesi'nde başarılı bir şekilde tedavi edildi. Çocuğun sünnet işlemi sırasında derisinin tamamen kesilmesi üzerine ailesi, acilen Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu.

Denizli’de İğrenç Olay! Engelli Kıza İstismar Suçundan 7 Kişi Göz Altına Alındı Denizli’de İğrenç Olay! Engelli Kıza İstismar Suçundan 7 Kişi Göz Altına Alındı

Hastanede yapılan müdahalede, çocuğun kasık bölgesinden alınan deriyle yama uygulandı. Çocuğun tedavisi Kayseri Şehir Hastanesi'nde devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler, çocuğun sağlık dışı, "merdiven altı" olarak adlandırılan bir ortamda hekimsiz bir şekilde sünnet edildiğini belirtti. Olay, merdiven altı sünnetlerin oluşturabileceği tehlikeleri bir kez daha gündeme getirdi.

Sünnet sırasında penis derisinin tamamının kesildiğini tespit ettiklerini belirten Dörterler, şunları anlattı: "Hastamız, ileri merkez olduğu için buraya sevk edildi. Hastanın ciddi bir problemi vardı. Biz tedavilerini yaptıktan sonra ameliyata aldık. Sünnet derisi tamamen köküne kadar kesilmişti, yanlış sünnetten dolayı. Bu, çocuk için ciddi bir sorun olacaktı. Çocuğun kasık bölgesinden cilt alarak yani kabaca ciltten yama yaparak operasyonu gerçekleştirdik, gayet başarılı geçti. Cilt greftimiz tuttu."

Her çocuğun bu kadar şanslı olmayabileceğine dikkati çeken Dörterler, "Daha ciddi problemler görüyoruz, sık sık bunlara da rastlıyoruz. Ailelere önerim, sünneti cerrahlar tarafından hastane koşullarında, ameliyathanede yaptırmaları. Toplum olarak sünnetin bir cerrahi işlem olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Henüz bu bilinç düzeyi oluşmadı. Tekrar tekrar söylüyorum, bizim başımıza gelmez demeyin. Bir kez olur ve çocuğun hayatı kararır. Herkes bu çocuk kadar şanslı olmayabilir." diye konuştu.