İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez'de yaşanan balık ölümleri ve kötü kokunun nedenine dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, deniz suyu sıcaklıklarının küresel ısınma ve iklim değişikliği etkisiyle 29 dereceye ulaştığı, bu ortamın "Dinoflagellate Gymnodinium" cinsi tek hücreli canlıların (planktonların) popülasyonunda ani artışlara yol açtığı belirtildi.

Sıcaklık artışının sudaki oksijen oranını düşürerek plankton ölümlerine neden olduğu ve bu durumun kötü kokuya yol açtığı ifade edildi. Ayrıca, plankton popülasyonundaki bu aşırı artışın suyun yüzeyinin kızılımsı-kahverengi bir renk almasına yol açtığı ve çözünmüş oksijen miktarındaki azalmadan dolayı balık ölümlerinin meydana geldiği vurgulandı.

Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu! Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ise deniz süpürgesi ve karadan temizlik çalışmalarını yürütmektedir.