İstanbul'da vatandaşlar için sorun haline gelen taksi hizmetleriyle ilgili İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi dijital taksi çağırma uygulamasını onayladı. Artık uygulama tabanlı taksi taşımacılığı sistemi hayata geçiyor. Bu sistem doğrultusunda artık taksiciler yoldan yolcu almayacak. 

Sakarya'da Fabrikada Patlama: Çokça Yaralı Var Sakarya'da Fabrikada Patlama: Çokça Yaralı Var

Vatandaşların taksi bulamama sorunun önlemek amacıyla 2 bin 500 yeni taksi hizmete girecek. İstanbul trafiğine çıkacak olan yeni taksiler sadece dijital taksi çağırma uygulaması aracılığıyla çalışacak. Yoldan müşteri almayacak olan yeni taksiler sadece entegre taksi duraklarından müşteri alabilecekler. Yeni tasarlanacak olan uygulama tabanlı taksiler kredi kartı ve İstanbulkart ile ödeme kabul edecekler, böylece yolculardan alınan taksi hizmet ücretleri takip edilebilecek.

Hayata geçmesi planlanan uygulamanın İBB Meclisi'nde detaylıca görüşülerek, taksi ihaleleri ve uygulama tarihlerinin belirleneceği öğrenildi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, alınan yeni karar sonrası "2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucunda UKOME'de bu teklifimize destek veren tüm bileşenlere teşekkür ediyorum," açıklamalarında bulundu.