İstanbul'da Beylikdüzü yönüne ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy'de karşı yönden gelen başka bir metrobüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrobüs bariyerlere savruldu. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri her iki yönde uzun süre durdu. Olay yerine hızla polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi kurtardı. İlk bilgilere göre, kazada yaralanan iki kişinin durumu kritik. İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada, "Saat 08.48’de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme Dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiştir ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılmıştır," dedi.

Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu! Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu!

Vali Gül, "Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise X platformunda kazaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında bir hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden derin üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam etmektedir."