İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu’nun, seçimi kazanmasının ardından bir grup avukatın terör örgütü PKK’yı öven marş ve müziklerle kutlama yapması tartışma yarattı. Yeni başkan Kaboğlu’nun;” Anayasa'nın değişmez maddelerine dokunulabilir' çıkışı ise tepki çekti.

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Anayasa Profesörü İbrahim Özden Kaboğlu, ilk konuşmasını Haliç Kongre Merkezi’nin önündeki fuaye alanında yaptı. "Fikir, dayanışma ve eylem dönemi başlamıştır" diyen Kaboğlu'nun yapmış olduğu Anayasa çıkışı gündem oldu.

Ticaret Bakanlığı'ndan Dijital Platform Şirketleri İçin Önemli Karar Ticaret Bakanlığı'ndan Dijital Platform Şirketleri İçin Önemli Karar

Siyasetçilerin, Kaboğlu’nun anayasayla ilgili açıklamalarına ve kutlamada yaşananlara tepkileri devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; “Anayasa Mahkemesi ilk 4 maddeyle ilgili çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Kaboğlu'na tepki göstererek şu ifadeleri kullandı; “İbrahim Kaboğlu, anayasanın ilk dört maddesine dokunan biz de Zafer Partisi olarak olumlu anlamda dokunuruz. Yanına Öcalan’ın avukatlarını alarak İstanbul Barosu seçimlerini kazandın. Şimdi bütün yaşamın boyunca yaptığın Atatürk düşmanlığını ve milli, üniter, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanlığını İstanbul baro başkanı olarak sürdüreceksin. Biz de Atatürkçü, Türk milliyetçisi avukatlar ile seninle ve Kandil kaçkını kadrolar ile mücadele edeceğiz. Şeyh Sait de kazandığını zannetmişti. Atatürk’ün askerleri gelene kadar… Siz de Atatürk’ün avukatları gelene kadar kazandığınızı düşünün…”