İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden kura ile belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine yeni düzenlemeyle ilgili hatırlatma yazısı gönderildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği"nin 11. maddesinde yer alan düzenlemede şube ve öğretmenlerinin belirlenmesi konusunda, sistemin adil ve şeffaf bir şekilde işlemesi hedefleniyor.

E-Okul sistemi üzerinden yapılacak kura işlemleri, 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihlerden önce, velilerin e-Okul sistemi üzerinden çocuklarının hangi şubede ve hangi öğretmenle eğitim göreceğini öğrenmeleri mümkün olmayacak.

KYK  Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

İllerin valiliklere gönderdiği yazı, şube değişikliği taleplerine dair önemli detayları aktarıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, öğrenciler  velilerin yazılı taleplerinin ardından,  rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu ile şube değişikliği yapılabilecek. Ancak bu değişiklik, bir ders yılı içinde yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilebilecek. Bu durum, sadece ilkokul değil ortaokul düzeyindeki öğrenciler için geçerli olacak.