İngiltere’de ağır çuval kaldırdığı sırada bel fıtığına yakalanan ve geçirdiği operasyon sonrası bacaklarındaki güç kaybı yaşayan 35 yaşındaki Bohdan Ivasıuk, tedavi için Eskişehir’e geldi. Eskişehir'de başladığı fizik tedavi süreci sayesinde Ivasıuk yavaş yavaş yürümeye başladı.

Büyükerşen Ve 22 Belediye Çalışanının Yargılandığı Dava Ertelendi Büyükerşen Ve 22 Belediye Çalışanının Yargılandığı Dava Ertelendi

İnşaat sektöründe çalışan Ivasıuk, iki ağır çuvalı kaldırırken bacaklarında uyuşma hissetti. Uyuşma zamanla güçsüzlüğe dönüştü ve yapılan muayenede bel fıtığı teşhisi konularak sırtından ameliyat edildi. Ameliyat sonrası bacaklarındaki felcin tedavi edilmesi için fizik tedavi önerildi.

Tedavisine Eskişehir'de başlayan başlayan Ivasıuk, iyileşme sürecinin ilk aşamalarında ayakta durabilme ve dengesini koruyabilme yeteneği kazandı. Şu anda tedavisinin ikinci aşamasında, walker yardımıyla adım atmaya başladı.

Eskişehir'de yaşadığı tedavi sürecini gerçekleştiren uzmanlar, Ivasıuk’un ilk tedavi aşamasında önemli ilerleme kaydettiğini belirterek, “İlk gelişinde bacaklarındaki kuvvetsizliği gidermeye yönelik yoğun bir tedavi uyguladık. Şu anda amacımız, hastamızı paralel barda ve ardından walker ile yürütmek” aktardılar.

Uzmanlar, Ivasıuk’a botoks uygulamasıyla kasılmaları giderdiklerini ve yoğun bir fizik tedavi süreciyle iyileşme sağladıklarını ifade etti. “Türkiye’deki sağlık sisteminin kalitesi ve Fizyomer Terapia’nın sunduğu tedavi olanakları hastamızın tercihinde etkili oldu. Tedavi sürecinde hastamızı kendi başına yürütebilmek hedefindeyiz” dediler.

Ivasıuk’un tedavi süreci devam ediyor ve ilerleyen dönemlerde daha fazla iyileşme bekleniyor.