Özellikle güvenlik tedbiri ve teknolojik standartları karşılamayan araçların satışının durdurulmasıyla birlikte, birçok marka mayıs ayından itibaren büyük indirim kampanyaları düzenlemişti. Ancak Temmuz'un gelmesiyle birlikte bu kampanyalar sona erdi ve sıfır araç fiyatları tekrar yükseldi.

Bu durum, vatandaşların ikinci el otomobillere yönelmesine neden oldu. Uzun süredir durgun olan ikinci el araç piyasası aniden hareketlendi. Eskişehirli bir galerici olan Yılmaz Yalçınkaya, "Sıfır araçlardaki indirimlerin sona ermesi ikinci el piyasasında hareketliliği tetikledi" şeklinde konuştu.

Eskişehir Çevre Yolunda Tır Araca Çarptı Eskişehir Çevre Yolunda Tır Araca Çarptı

Yalçınkaya, noterlerde ve eksper firmalarında da artan yoğunluğa dikkat çekerek, "Bugün noterdeydim, aşırı derecede kalabalıktı. Hareketliliğin noterler ve eksperler tarafından da net bir şekilde hissedildiğini görüyoruz. Fiyatlar geçtiğimiz döneme kıyasla stabil seyretmekteydi ancak hareketlilikle birlikte artışa geçeceğini düşünüyorum. Temmuz ayının sonundaki ÖTV zammının piyasayı nasıl etkileyeceğini göreceğiz. ÖTV zammı öncesinde fiyatların yüzde 20 oranında artabileceğini tahmin ediyorum" dedi.

Başka bir galerici olan Çetin Tuncer ise, "ÖTV zammı beklentisiyle ikinci el araç alımlarında hızlanma yaşanıyor. Yüzde 20 civarında fiyat artışı olacağı söylentileri piyasayı etkiliyor. Ayrıca, enflasyonun düşmesiyle faiz oranlarının da düşmesi bekleniyor ki bu da ikinci el piyasasını hareketlendirebilir" şeklinde görüş bildirdi.