Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçılara yönelik yeni destek paketini duyurdu. Bakanlık olarak ihracatçıların yanında olduklarını vurgulayan Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan 5 milyar liraya yakın ek bütçe talep ettiklerini belirtti.

Küresel Pazarda Rekabet Avantajı

Avrupa’nın en büyük hazır giyim etkinliği olan İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (İstanbul Fashion Connection-IFCO), İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı.

Fuarda açıklamalarda bulunan Bolat, Türkiye’nin geniş ürün çeşidi ve kaliteli üretim anlayışıyla hareket etmesinin uluslararası pazarda rekabet fırsatı sağlayacağını belirtti.

100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı 100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı

Dış Ticaret Açığı 106 Milyar Dolara Kadar Düştü

Geçen yıl 255,4 milyar dolar mal, 101,2 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Dış ticaretteki açığın 110 milyar dolardan 106 milyar dolara kadar düştüğünü söyledi.

“Yılbaşı’nda bütçemiz 38 milyar liraydı. Bütçemizin yüzde 60’ını ihracat desteklerine ayırmıştık. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından ilave 5 milyar lira talep ettik. Bu desteği aldığımızda ihracatçılarımıza daha fazla destek vereceğiz” dedi.

Fuarlara katılım desteğinin de artırıldığını belirten Bakan, “Sene içerisinde ihracatçılarımıza bir yılda yurt dışında 5 fuara katılma desteği veriyorduk. 

Şimdi bu sayıyı 10’a çıkardık. Hedef ülkelerde yüzde 70, hedef sektörlerde ise yüzde 75 destek sağlıyoruz” dedi.