İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadele için 11 ilde düzenlenen"Kıskaç-25" operasyonlarında 20 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İstanbul Arnavutköy’de Komedi Filmlerini Aratmayan Görüntüler İstanbul Arnavutköy’de Komedi Filmlerini Aratmayan Görüntüler

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen

operasyonlar sonucunda Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van illerinde FETÖ’ye yönelik "Kıskaç-25" operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda 20 şüpheli yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin, örgütün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgüt içindeki sorumlu kişilerle irtibatlarının bulunduğu, FETÖ'nün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kayıtlarının bulunduğu belirlendi.

Bakan Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, “FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerine yer verdi.