Akaryakıtta Çifte İndirim! Akaryakıtta Çifte İndirim!

Yeni düzenlemeyle HGS ücretleri yüzde 40 artacak ve otomatik yükleme limiti 245 TL'ye çıkarılacak. Yeni fiyatlar 19 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
Son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki artış ve enerji tarifelerindeki yükselme, HGS ücretlerine büyük bir zammı beraberinde getirdi. Bankacılık sektörü yetkililerinin verdiği bilgilere göre, HGS ücretlerinde yüzde 40 oranında bir artış yapılacak. Daha önce, 1 Nisan’da HGS ücretleri yüzde 75 oranında artırılmış ve alt limit 175 TL’ye çıkarılmıştı. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamlardan sonra HGS ücretlerinde de güncelleme yapılması gerektiği belirtilmişti.
Yeni düzenlemeyle, HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde yetersiz bakiye nedeniyle sorun yaşamamaları için otomatik yükleme tutarı 245 TL’ye yükseltilecek. Bu değişiklik, kullanıcıların geçişlerde bakiye yetersizliği sorununu önlemeyi hedefliyor.
Yeni ücret tarifesi 19 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Bankalar, bu tarihten önce müşterilerine yeni tarifeyi kısa mesaj yoluyla bildirecek.