Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öncü ekonomik göstergelerin üçüncü çeyrekteki büyüme dengelenmelerinin  sürdüğünü belirtti. Şimşek, "2024 genelinde iç talebin büyümeye daha az katkı verdiği, dengeli bir büyüme kompozisyonu öngörüyoruz" dedi. Bakan Şimşek, öngörülebilir ve uluslararası normlara uygun politikaların ekonomiyi güçlendirdiğine dikkat çekti.

Gram Altının Fiyatı 3 Bin TL’ye Ulaştı! Haberi Duyan Kuyumcuya Akın Ediyor Gram Altının Fiyatı 3 Bin TL’ye Ulaştı! Haberi Duyan Kuyumcuya Akın Ediyor

Sosyal medya platformu üzerinden açıklama yapan Şimşek, "Kırılganlıkları önemli ölçüde azalttığımız zorlu bir dönemi geride bıraktık. Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerini de değerlendirerek, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puana gerilediğini, net dış talebin ise 1,3 puanlık pozitif katkı sağladığını vurguladı. İşsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği ikinci çeyrekte istihdamın bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttığını belirten Şimşek, "Güçlenen makro finansal istikrarımızın ve daha destekleyici olması beklenen küresel koşulların, dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını öngörüyoruz" dedi.

Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (OVP) yakında kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, "İyileşen güven ve istikrar ortamını pekiştirecek olan Orta Vadeli Programımızı (2025-2027) yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak, sürdürülebilir büyümenin zeminini sağlamlaştıracak ve vatandaşlarımızın refahını artıracak politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.