İstanbul’da, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne karşı geniş çaplı protestolar düzenlendi. 

Kamuoyunda "katliam yasası" olarak bilinen düzenleme, İstanbul’un iki farklı noktasında yaşam savunucuları tarafından protesto edildi.

Yasaya Karşı Tepki Gösterdiler

Beşiktaş'ta İskele Meydanı'nda toplanan grup, yasaya karşı tepki göstermek amacıyla bir insan zinciri oluşturdu. 
Katılımcılar, yasa tasarısının sokak köpeklerinin öldürülmesini kolaylaştıracağı endişesini dile getirerek, yaşam hakkı savunuculuğu yaptılar.

Fatih'te Kocamustafapaşa Meydanı'nda ise çok sayıda kişi toplandı. Burada yapılan açıklamada, gönüllülerin barınaklardaki köpeklerin sağlık durumlarını kontrol edeceği belirtilirken, yasa geri çekilene kadar protestoların devam edeceği ifade edildi. Katılımcılar, “Susma, haykır, katliama hayır” sloganlarıyla seslerini duyurdu.

Tepkiler, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ülke genelinde sürerken, CHP’nin de düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağı açıklaması yapılmıştı. 

Eskişehir'in de İçinde Olduğu 23 ilde Gürz-15 Operasyonları: 88 yakalama Eskişehir'in de İçinde Olduğu 23 ilde Gürz-15 Operasyonları: 88 yakalama

Protestolar, sokak hayvanlarının yaşam haklarını savunma mücadelesini sürdüren grupların kararlılığını gözler önüne serdi.